De perfecte accessoires voor een polka dot-jurkje

De polka dot-print van deze speelse jurk is de blikvanger van jouw outfit. Met de juiste accessoires maak je jouw look helemaal af. Maar let op: het is niet de bedoeling om teveel accessoires te dragen of om accessoires te kiezen die ook een polka dot-print of ander patroon hebben. De polka dots op jouw jurk zijn al erg aanwezig; je wilt voorkomen dat het algeheel te druk wordt.

Accessoires bij de jurk
Houd de accessoires simpel. Bijvoorbeeld met een leuke éénkleurige haarband of riem. Een felle rode of gele kleur staat goed bij een zwarte of donkerblauwe jurk met witte stippen.

Verder kun je een leuk, speels mutsje dragen in een egale kleur (zoals wit) om de meisjesachtige look af te maken. En vergeet het sjaaltje niet. Weer kies je het beste voor een eenkleurig sjaaltje om te voorkomen dat de look in combinatie met jouw jurk te druk wordt. In het sjaaltje maak je een knoop aan de voorkant en je laat de uiteinden langs jouw jurk naar beneden vallen.

Schoenen bij de jurk
Bij een polka dot-jurk draag je eenvoudige schoenen. Het liefst sandalen met een lage (slee)hak. Open tenen zijn een prima keuze. Let er wel op dat de schoenen niet teveel opgesierd zijn.

Optioneel kun je een eenvoudige, vrouwelijke cardigan over de jurk heen dragen.

Modeblog